Σχετικά με τα προϊόντα μας

Σχετικά με τα προϊόντα μας

Η οικογενειακή επιχείρηση, Δίκαια Γη Κοιν.Σ.Επ. , με μεράκι και αγάπη για την παράδοση, παράγει μέλι, αλεύρι και ζυμαρικά ολικής άλεσης, από δίκοκκο σιτάρι, Ντίνκελ, Μονόκοκκο σιτάρι (Καπλουτζάς), όπως παλιά!

Η Δίκαια Γη Κοιν.Σεπ.Επ. είναι μια νέα οικογενειακή επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια του δίκοκκου σιταριού και πρόσφατα του Ντίνκελ και Μονόκοκκου σιταριού (Καπλουτζάς), στην περιοχή Δίκαια Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας.Τα παραπάνω ντυμένα σιτηρά (Δίκοκκο, Ντίνκελ, Μονόκοκκο) είναι ιδανικά για ήπιας μορφής και αειφόρο γεωργία, το σκληρό εξωτερικό περίβλημα των σπόρων τους τα καθιστά πιο ανθεκτικά σε ασθένειες κι έντομα, με αποτέλεσμα να μη χρήζουν χημικής παρέμβασης η καλλιέργειες τους και να αποτελούνε μια καλή επιλογή των βιολογικών καλλιεργητών. Ακολουθώντας την παράδοση και θέλοντας να παρέχει προϊόντα όπως ακριβώς τα παρασκεύαζαν παλιά, η επιχείρηση αλέθει τα σιτάρια της, σε παραδοσιακό δικό της πετρόμυλο. Η αργή περιστροφή των πετρών και οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την άλεση, διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και τα θρεπτικά συστατικά του σιταριού.Από τα σιτηρά μας, που αλέθουμε στον πετρόμυλό μας, παίρνουμε το εξαιρετικής ποιότητας και θρεπτικής αξίας αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο (ΖΕΑ), Ντίνκελ και Μονόκοκκο σιτάρι.Επίσης από το αλεύρι μας, παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας και θρεπτικής αξίας ζυμαρικά ολικής άλεσης  δίκοκκου (ΖΕΑ), Ντίνκελ, Μονόκοκκου σιταριού όπως, χυλοπίτες, βίδες, πέννες ,κοφτό, κριθαράκι, κους κους,τον παραδοσιακό θρακιώτικο τραχανά και πλιγούρι.
Με μεγάλη γκάμα γεύσεων όπως χυλοπίτες με βασιλικό και σκόρδο, χυλοπίτες με κουρκουμά, χυλοπίτες με χαρούπι. Επίσης βίδες, χυλοπίτες τρικολόρε μια παραλλαγή των παραδοσιακών ζυμαρικών,αποτελούν μίξη με καρότο, σπανάκι και παντζάρι.Τα ζυμαρικά τρικολόρε είναι κατάλληλα σε περιόδους νηστείας και δίνουν χρώμα στα πιάτα.Τον Θρακιώτικο τραχανά λαχανικών που περιέχει πληθώρα λαχανικών του καλοκαιριού. Πολύ θρεπτικός, νηστίσιμος και πλούσιος σε βιταμίνες και σίδηρο.Όπως καταλάβατε τα  προϊόντα που παράγει η ΔΙΚΑΙΑ ΓΗ Κοιν.Σ.Επ., από τα δικά της σιτάρια, αποτελούν μια ιδανική πρόταση για υγιεινή και θρεπτική διατροφή. Έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι φέρνουμε καθημερινά στο πιάτο σας ένα γεμάτο καθαρό προϊόν, με αγνές πρώτες ύλες, πλούσιο σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.
Σύμφωνα με μελέτες το ΔΙΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ  αποτελεί θησαυρό για την υγεία του οργανισμού μας. Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και πλούσια θρεπτικά συστατικά, τα οποία το καθιστούν ανώτερο από τα άλλα σιτηρά.Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη, πρωτεΐνες και μαγνήσιο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για παραγωγή τροφών με υψηλή διαιτητική αξία.
Χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες του και τις βιταμίνες που περιέχει (βιταμίνες της ομάδας Β, προβιταμίνη Α καθώς και βιταμίνη Ε) τα προϊόντα από δίκοκκο σιτάρι έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

ΝΤΙΝΚΕΛ (ΣΙΤΑΡΙ ΟΛΥΡΑ)  – Triticum spelta.
Τα προτερήματα του έναντι των υπόλοιπων σιτηρών επανέφεραν τη ζήτηση του και κατά συνέπεια την καλλιέργεια του. Συγκεκριμένα, το αλεύρι ντίνκελ έχει πιο γλυκιά γεύση, είναι πιο εύπεπτο, πιο θρεπτικό, καλή πηγή πρωτεΐνης, μετάλλων, βιταμινών και στοιχείων ωφέλιμων για τον ανθρώπινο οργανισμό.Πιο εύπεπτο από το αλεύρι σταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών (οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό).
Η περιεκτικότητα του σε συνολική πρωτεΐνη, είναι από 10% έως 25% μεγαλύτερη από τις κοινές ποικιλίες σιταριού.
Το ντίνκελ περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όχι μόνο στο φλοιό αλλά και στο σπόρο.
Είναι μια θαυμάσια πηγών ινών, περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, βιταμινών Β1, Β2 και ωφέλιμων λιπαρών οξέων. Το Spelt περιέχει υδατάνθρακες που αποκαλούνται mucopolysaccharide. Οι υδατάνθρακες αυτοί αποτελούν
ένα σημαντικό αντιπηκτικό παράγοντα στο αίμα, υποκινούν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και συμβάλουν στο να αυξηθεί η αντίστασή του στις μολύνσει Επίσης,το σκληρό εξωτερικό περίβλημα των σπόρων του το καθιστά πιο ανθεκτικό σε ασθένειες κι έντομα, με αποτέλεσμα να μη χρήζει χημικής παρέμβασης η καλλιέργεια και να αποτελεί μια καλή επιλογή των βιολογικών καλλιεργητών.
Η καταγωγή του φαίνεται να ήταν από την εύφορη περσική κοιλάδα και στη συνέχεια να εξαπλώθηκε η καλλιέργεια του στην Ευρώπη. Αναφορά του σιταριού ντίνκελ υπάρχει στη Βίβλο.

ΜΟΝΟΚΟΚΚΟ ΣΙΤΑΡΙ (TriticumMonococcum), το συναντάμε σήμερα στην Ελλάδα, με την ποικιλία « Καπλουτζάς ».
Το ενδιαφέρον για το μονόκοκκο έχει αναζωπυρωθεί, λόγω της
βιολογικής αξίας που παρουσιάζει.
Έχει ασύγκριτη διατροφική αξία σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σιτηρό σε πρωτεϊνες, κάλιο, ασβέστιο, φωσφόρο, ψευδάργυρο κ.α. ώστε να κατατάσσεται ουσιαστικά στις υπερτροφές.
Σε σύγκριση με το σύγχρονο σιτάρι, το μονόκοκκο συγκεκριμένα
περιέχει:Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (19-22%), και ικανοποιητική περιεκτικότητα σε λυσίνη, καροτίνη και τoκόλες(αντιοξειδωτικές ουσίες).
Χαρακτηριστικό της ποικιλίας αυτής είναι επιπλέον η δυνατότητα κατανάλωσης των προϊόντων, από αυτούς που παρουσιάζουν δυσανεξία στην γλουτένη καθώς έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη(όχι όμως για άτομα με σοβαρή κοιλιοκάκη).Το αλεύρι του έχει από τη φύση μεγάλη ποσότητα από το άγανο του «ντυμένου» αυτού σιτηρού, το οποίο αποτελεί άριστο μέσον καθαρισμού του εντέρου και περιέχει σε μεγάλες ποσότητες τα ευεργετικά διατροφικά συστατικά που έκαναν το μονόκοκκο να ξανακερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου τα τελευταία 20 χρόνια.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Οι παρεχόμενες πληροφορίες έχουν σκοπό τη γενική ενημέρωση και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή θεραπεία. Να ζητείται πάντα ιατρική συμβουλή πριν από τη χρήση. Σε καμία περίπτωση να μην παραμελείται ή καθυστερείται η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής λόγω των πληροφοριών που παρέχονται παραπάνω.

Το μεράκι μας στη Δίκαια γη Κοιν.Σ.επ, επεκτείνεται και στην ενασχόλησή μας με την μελισσοκομία.Το μελισσοκομείο μας βρίσκεται στα Δίκαια σε μια περιοχή πλούσια σε χλωρίδα, με πολλά νερά και πλούσια βλάστηση. Επωφελούμενες οι μέλισσες μας την πλούσια και ιδιαίτερη χλωρίδα του τόπου μας συλλέγουν νέκταρ και γύρη από διάφορα αγριολούλουδα, άνθη και ενδημικά φυτά της περιοχής μας, παράγοντας μέλι εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικής αγνότητας.Οι ποικιλίες μελιού που διαθέτουμε είναι :Λεβάντα , Ακακία, Παλιούρι, Πολυκόμπι, Ηλιόσπορο, Ανθέων & δάσους από βελανιδιά, αρωματικά φυτά και βότανα της περιοχής.Δεν γίνεται καμία απολύτως πρόσθετη επεξεργασία ή κάποια προσθήκη συντηρητικών και χρωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, φτάνουν στα χέρια του καταναλωτή 100% ανεπεξέργαστα.