Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

Ο προσωπικός μας προβληματισμός για “καθαρή διατροφή”, η αγάπη για την γη και η επαφή με την φύση είναι οι κύριοι λόγοι που μας έκαναν να ιδρύσουμε τη ΔΙΚΑΙΑ ΓΗ, μια Κοινωνική Συνεταιριστική επιχείρηση η οποία τα μέλη της αποτελούνται από αγροτικές οικογένειες. Η ενασχόληση με την καλλιέργεια σιτηρών και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων από αυτά κρατάει αρκετά χρόνια. Η οικογένεια ξεκίνησε από το 2010 την πιλοτική καλλιέργεια ελληνικών παραδοσιακών σπόρων όπως, το δίκοκκο σιτάρι, τη σίκαλη Βεύης, το σκληρό σιτάρι Λήμνου,  και πρόσφατα το Ντίνκελ και το Μονόκοκκο σιτάρι Καπλουτζάς, διατηρώντας μέχρι και σήμερα την καλλιέργεια αυτών των αληθινών σπόρων, μιας και κρατάμε τους  ίδιους σπόρους  όλα αυτά τα χρόνια, τους οποίους σπέρνουμε χωρίς την χρήση  φυτοφαρμάκων. Η εμπειρία χρόνων στην καλλιέργεια  ελληνικών παραδοσιακών σπόρων και θέλοντας να μοιραστούμε μαζί σας αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα, μας οδήγησε στην δημιουργία ενός παραδοσιακού πετρόμυλου, ο οποίος βρίσκεται στα Δίκαια –Τριγώνου σε ένα από τα βορειότερα σημεία της Ελλάδας.Η πρώτη ύλη μεταποίησης  προέρχεται αποκλειστικά από τοπικές ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται από εμάς, ελέγχοντας όλα τα στάδια εξονυχιστικά και απόλυτα. Μεταποιούμε επίσης σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με πιστοποιημένες διαδικασίες ελέγχου, διασφαλίζοντας υψηλές προδιαγραφές ποιότητας μέχρι το ράφι.Έτσι δημιουργήσαμε μια σειρά προϊόντων με πολύ υψηλά κριτήρια ποιότητας, μοναδικής διατροφικής αξίας, καθώς και απόλυτης  συμβατότητας  με τον ανθρώπινο οργανισμό, συμβάλλοντας έτσι στην αρμονία ψυχής σώματος και πνεύματος, με κορυφαία προϊόντα μας τα προϊόντα από δίκοκκο σιτάρι. Η αργή περιστροφή των πετρών και οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την άλεση, διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και τα θρεπτικά συστατικά του σιταριού. Αυτό άλλωστε συνιστά και το βασικό πλεονέκτημα της άλεσης στον πετρόμυλο. Έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι φέρνουμε καθημερινά στο πιάτο σας ένα γεμάτο προϊόν, με αγνές πρώτες ύλες, πλούσιο σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.Από τα σιτηρά μας, που αλέθουμε καθημερινά με μεράκι στον πετρομυλό μας, παίρνουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως, από δίκοκκο (ΖΕΑ), Ντίνκελ και Μονόκοκκο σιτάρι.Επίσης από το αλεύρι μας, παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας και θρεπτικής αξίας ζυμαρικά δίκοκκου (ΖΕΑ), Ντίνκελ, Μονόκοκκου σιταριού ολικής άλεσης.

Το μεράκι μας στη Δίκαια γη Κοιν.Σ.επ, επεκτείνεται και στην ενασχόλησή μας με την μελισσοκομία.Το μελισσοκομείο μας βρίσκεται στα Δίκαια σε μια περιοχή πλούσια σε χλωρίδα, με πολλά νερά και πλούσια βλάστηση. Επωφελούμενες οι μέλισσες μας  την πλούσια  και ιδιαίτερη χλωρίδα του τόπου μας  συλλέγουν νέκταρ και γύρη από διάφορα αγριολούλουδα, άνθη και ενδημικά φυτά της περιοχής μας, παράγοντας μέλι εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικής αγνότητας.Οι ποικιλίες μελιού που διαθέτουμε είναι :Ακακία, παλιούρι, πολυκόμπι, ηλιόσπορο, λεβάντα και ανθόμελο δάσους από βελανιδιά, αρωματικά φυτά και βότανα της περιοχής.Δεν γίνεται καμία απολύτως πρόσθετη επεξεργασία ή κάποια προσθήκη συντηρητικών και χρωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, φτάνουν στα χέρια του καταναλωτή 100% ανεπεξέργαστα.

Σκοπός μας:Να δώσουμε ζωή στον τόπο μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Κοινές αρχές όλων μας είναι ο σεβασμός για τη φύση και τον άνθρωπο.
Η διατήρηση και ενίσχυση παραδοσιακών καλλιεργειών, η προώθηση της ήπιας μεταποίησης και η ποιοτική αναβάθμιση της τροφής του κοινωνικού συνόλου.